Krijgen we bij de TK-verkiezingen Amerikaanse toestanden in Nederland?

Amerikaanse vs Nederlandse verkiezingen, Kandidaat SP Tweede Kamerlid Lilian Marijnissen, hoogleraar dr. Bert Bakker (Universiteit van Amsterdam), Nationaal Zorgfonds, Bob van Ravensberg, fysiotherapeut, hoogleraar Harrie Verbon (Universiteit van Tilburg), singer/songwriter Thomas Pieters, campusdichter Jan Völkel.

Houden  Trump supporters van autoritair gezag of zijn ze juist anti-establishment? Of van beide? Wat heeft dat betekent voor de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen? En zijn er misschien parallellen te trekken naar de Nederlandse Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart 2017? Of juist niet?

Assistent professor dr. Bert N. Bakker van de Universiteit van Amsterdam heeft er met zijn collega’s onderzoek naar gedaan. En komt hier op dinsdagavond 29 november graag over vertellen in Kim’s Kroeg in Tilburg bij Politiek Café Buskruit!, waar ook u van harte bent uitgenodigd om bij aanwezig te zijn.

Lilian MarijnissenOver de Tweede Kamerverkiezingen komt ook Lilian Marijnissen het woord doen. Ze is als hoogste nieuwkomer als derde geplaatst op de kandidatenlijst van de SP. De dochter van Jan Marijnissen heeft reeds  afscheid genomen als Manager Organizing van de FNV en als gemeenteraadslid in Oss. Hoe kijkt ze hierop terug? Wat wil ze gaan bereiken? En wat zijn haar verwachtingen over de verkiezingen? Kunnen we Amerikaanse toestanden verwachten?

Ook is er momenteel veel te doen over het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Er zijn al bijna 200.000 mensen die het Nationaal Zorgfonds publiekelijk steunen, want het eigen risico wordt gezien als een straf op ziek zijn. Daarentegen stellen tegenstanders de vraag of  een nationale zorgverzekering zonder eigen risico wel betaalbaar  is?  Fysiotherapeut Bob van Ravensberg gaat hier namens het Nationaal Zorgfonds in debat met econoom Harrie Verbon van de Universiteit van Tilburg.

‘Een serieuze knipoog naar Nederland!’. De immer goed gemutste Thomas Pieters trekt, studerend aan de Rockacademie te Tilburg, met zijn muzikale verhalen door stad en land. Van theaters tot het popcircuit, Thomas relativeert met zijn spitsvondige teksten en catchy popliedjes alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit. Op 29 november zorgt de zanger van de single ‘Kassameisje’ voor de  muzikale omlijsting bij Buskruit!.

Colomnist van de avond is Jan Völkel, de huidige campusdichter van Tilburg University. Uit alle stukjes proza en poëzie werd hij tot winnaar gekroond tijdens de jaarlijkse Poetry Party in het campuscafé. Tijdens Buskruit! zal hij enkele van zijn gedichten voordragen.

Politiek Café Buskruit! wordt op dinsdag 29 november gehouden van 20.15 – 22.00 in Kim’s Kroeg, PiuSPlein 61 in Tilburg. Inloop vanaf 20.00 uur. Iedereen is welkom. Toegang is gratis.

 

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s