Stadsdichter Martin Beversluis

Martin Beversluis (Vlaardingen, 26 juni 1972) is sinds 30 augustus 2015 de zevende stadsdichter van Tilburg. Bij zijn installatie verscheen ook meteen Martins’ nieuwe bundel ‘Meandertaler’ bij uitgeverij Blikvorm. Dat maakt hem de eerste stadsdichter in Nederland en Vlaanderen die al bij zijn installatie een dichtbundel presenteert.

Martin Beversluis (1)
Beversluis debuteerde in 1995 met de bundel ‘De Zeisloper’. Hij speelde als dichter in de band Listening Principles, en speelde met die band onder andere in het voorprogramma van Jan Akkerman tijdens Queenspop 1998 in Tilburg, en op het Terschellingse Oerol-festival in 1999. Beversluis werkte daarna samen met zeefdrukker/ beeldend kunstenaar John Dohmen. Uit deze samenwerking ontstonden de bundels ‘Rijpen onder invloed’ (2005) en ‘Blauw van jou’ (2007).

Sinds 2007 is Martin Beversluis succesvol actief als slamdichter in de Nederlandse Poetry Slam. In 2009 stond hij in de Finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en in 2011 in de Halve Finale. Op 5 november 2011 presenteerde Martin Beversluis zijn zevende bundel: ‘Talisman’, die verscheen bij Uitgeverij teleXpress in Tilburg.

Sinds september 2012 maakt Beversluis deel uit van muzikaal dichterscollectief Hongerlief. Martin Beversluis organiseert daarnaast samen met Nachtdichter van Tilburg Daan Taks de Tilburgse Podiumvlees Poetry Slam.

Sinds 2014 werkt Martin Beversluis samen met DJ Underground Tacticz als Meandertaler. Met Meandertaler stond hij onder andere op de Uitmarkt 2014 in Amsterdam. Sinds september 2014 organiseert Martin Beversluis  Poëzie Polygonaal: poëzie en muziek op de zondagmiddag, tegenwoordig in De Burgerij. Op gedichtendag 2015 kwam ter gelegenheid van het 20-jarig dichtersjubileum van Martin Beversluis de interactieve digitale dichtbundel ‘De liefde begonnen’ uit. De bundel bestaat uit 9 gedichten op muziek en is gratis te downloaden via www.beversluis.com .

Zie ook:

www.beversluis.com

http://www.facebook.com/StadsdichterTilburg/