Wat wilt u SP-partijvoorzitter Ron Meyer vragen?

Op maandag 23 mei is de landelijke SP-partijvoorzitter Ron Meyer te gast bij de 37ste editie van Politiek Café Buskruit! Hij zal daarbij geïnterviewd worden door senator Tiny Kox, de fractievoorzitter van de SP in de Eerste Kamer, en u mag daarbij ook als publiek aan Ron Meyer vragen stellen.
Ron Meyer
Zoals gebruikelijk heeft Buskruit! daarnaast een gevarieerd programma, met  muziek, een columnist en wordt er ook aan andere onderwerpen aandacht besteed.

Politiek Café Buskruit! wordt gehouden van 20.15 tot 22.00 uur in Kim’s Kroeg, PiuSPlein 61 in Tilburg.  Inloop vanaf 20.00 uur. Vindt u het ook leuk om hierbij te zijn, dan bent u van harte welkom. Toegang is gratis.

Wie is Ron Meyer?
De heer Ron Meyer is in november 2015 gekozen als landelijke partijvoorzitter van de SP als opvolger van Jan Marijnissen die vanaf 1988 partijvoorzitter was. Meyer studeerde van 1999 tot 2004 fiscaal recht in Maastricht. Hij werd vervolgens in 2005 vakbondsbestuurder en campagneleider bij de FNV. In de jaren nadien werd Meyer bekend als actieleider bij stakingen van schoonmakers – de langste sinds de jaren ’30 – en in distributiecentra van Albert Heijn..

In 2002 werd Meyer lid van de SP en 2006 trad hij als voorzitter van de SP-fractie toe tot de gemeenteraad in Heerlen. Meyer stond in 2010 op de kandidatenlijst van de SP bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar hij kreeg onvoldoende stemmen om verkozen te kunnen worden. Sinds de zomer van 2014 is hij een van de woordvoerders van de jongerenbeweging Young & United. Een jaar later werd hij door de SP-leden verkozen tot partijvoorzitter van die partij met 529 van de 899 stemmen (59%). Hij was hiervoor voorgedragen door het partijbestuur.

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s