Debateer mee over het Oekraïne-referendum in Politiek Café Buskruit!

Maandagavond 21 maart vanaf 20.00 uur in Kim’s Kroeg

“Haar stem is tegelijkertijd krachtig en breekbaar, sensueel en dwingend” (New Folk Sounds).
Zomaar één van de citaten die we over zangeres Liseth Horsten kunnen vermelden. Zij is op maandagavond 21 maart te gast in alweer de 36ste editie van Politiek Café Buskruit! Daarnaast is het Oekraïne-referendum onderwerp van gesprek, waarbij het één en ander vanuit diverse standpunten wordt belicht. Zo zal Erik Meijer door de onpartijdige presentator Kevin Hordijk stevig aan de tand gevoeld worden waarom de SP tegen het associatieverdrag met de Oekraïne is.  Erik Meijer werd in 1944 geboren in Rotterdam. Hij is sociaal geograaf. Van 1999 tot 2009 was hij lid van het Europees Parlement voor de SP. Van 2014 tot 2015 was hij senator. Het persoonlijke verhaal wordt vertegenwoordig door Pavel Shkarban. Hij kan uit eigen hand vertellen over de tegenstellingen en krachten die in de Oekraïne aan de orde van de dag zijn. Zijn familie en voorouders komen uit zowel het oosten als het westen van de Oekraïne, dus uit zowel het pro-russische als het pro-westerse deel van de Oekraïne. Ook zijn voorstanders van het associatieverdrag uitgenodigd om mee te debatteren. Uiteraard krijgt ook het publiek de kans om haar mening te geven. Ook komen er andere onderwerpen aan de orde. Gastcolumnist van de avond Robert Proost zal daarbij de avond besluiten met zijn bijdrage ter overpeinzing.

Talentvolle zangeres

Liseth Horsten, singer-songwriter uit Tilburg, bracht in juni vorig jaar haar EP ‘Kites and Traffic Lights’ uit, die ze opnam in Californië met locale muzikanten. Een sfeervolle, zonovergoten semi-akoestische plaat met melancholische en integere gitaarliedjes. Terug in Nederland begon ze deze songs live uit te voeren met haar band Liseth & The Lost and Found, met gitarist/zanger Eric van Dijsseldonk en contrabassist Lucas Beukers. Maar ook solo is Liseth een graag geziene gaste op kleine singer-songwriter podia. Liseth is niet het zoveelste ‘meisje met gitaar’, maar een vrouw met sterke liedjes en een stem die je raakt; warm, helder, soms dromerig, maar altijd met veel diepgang en karakter.

Alvast meer weten van Liseth? Kijk dan op haar website www.lisethhorsten.nl

Liseth Horsten

Liseth Horsten

 

 

 

 

 

 

 

Robert Proost

Robert Proost (1985) debuteerde in 2012 als dichter-performer tijdens zijn opleiding Cultuurwetenschappen. In zijn schrijven koppelt hij verbeelding aan werkelijkheid en probeert hij waarnemingen op zijn kop te zetten. Hij mixt hierbij thema’s als astronomie met commercie met religie met het openbaar vervoer. Serieus, maar niet zonder ironie.

 

Politiek Café Buskruit! wordt op 21 maart gehouden van 20.15 uur tot 22.00 in Kim’s Kroeg, PiuSPlein 61 in Tilburg. Inloop vanaf 20.00 uur. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie over Buskruit! vindt u op www.buskruit.org. Tips voor de redactie kunt u mailen naar redactie@buskruit.org.

 

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s