Maandag 20 oktober Piketty, Inlakech en Cees van Raak in Politiek Café Buskruit!

Tilburg – Op maandag 20 oktober a.s. vindt de 33ste editie van Politiek Café Buskruit! plaats van 20.15 tot 22.00 uur in Café De Plaats (PiuSPlein 61) in Tilburg.  Onderwerpen zijn onder andere het boek ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’ van Thomas Piketty in verband met de release van de Nederlandse vertaling op 30 oktober a.s. Worden de rijken inderdaad slapend rijk? En wordt de ongelijkheid tussen rijk en arm daardoor steeds groter? De heer David Hollanders van de Universiteit van Tilburg gaat in dialoog over dit boek met andere gasten en het publiek. Ron Antens komt ons vertellen over ‘Moordhoek de musical‘ en columnist Cees van Raak komt praten over ‘Terreur in Tilburg!’. En gaan we ook nog zwartepieten in Buskruit!? Muziek is er van Inlakech, een formatie van getalenteerde muzikanten rondom zangeres en songwriter Nienke Lohuis. Kortom een vol programma dat je echt niet mag missen! Iedereen is van harte welkom om bij Buskruit! aanwezig te zijn. Inloop vanaf 20.00 uur. Meer informatie over Buskruit! vind je op http://www.buskruit.org.

 

Piketty in Buskruit!

Wereldwijd heeft het boek ‘Kapitaal in de 21ste eeuw’ van Thomas Piketty tot verhitte discussies en debatten geleid. In Frankrijk werd zijn boek oorspronkelijk lauw ontvangen, maar met de Engelse vertaling werd zijn boek meteen een bestseller in de VS en in Engeland, wat opmerkelijk is voor een economieboek. Met zijn boek over inkomen en vermogen legde Piketty een bom onder de Amerikaanse droom van ‘een dubbeltje naar miljonair’. Al eeuwenlang blijkt vermogen meer te renderen dan inkomen uit arbeid. Tot de Eerste Wereldoorlog bezat de rijkste 10% van de bevolking in Europa 90% van het vermogen. Nadat door de twee wereldoorlogen het verschil tussen de vermogenden en de werkenden kleiner was geworden, neemt het verschil ondertussen weer rap toe onder andere door de supersalarissen van de CEO’s aan de top van het bedrijfsleven. Gaan we weer naar dezelfde verhoudingen als voorheen? En helpen de voorstellen van Piketty om deze verschillen weer te verkleinen? David Hollanders van de Universiteit van Tilburg komt uitleg geven over het boek van Piketty en gaat in gesprek met andere gasten en het publiek.

 

Sferische pop/folk met een rauw randje

Samen brengen ze overtuigende muziek ten gehore. De stijl van inlakech laat zich het beste omschrijven als sferische pop/folk met een rauw randje. Dit alles omlijst met een Intensiteit die door blijft resoneren lang nadat de muziek gestopt is. Inlakech is een vijfkoppige formatie van getalenteerde muzikanten rondom zangeres en songwriter Nienke Lohuis. Zij is de vaandeldrager die op haar eigen aanstekelijke wijze en met duidelijke noodzaak het bericht van inlakech voordraagt. De muziek wordt geboren uit een zeldzame chemie tussen de muzikanten en dat zie en hoor je terug. Het is meteen duidelijk: deze muziek wil de wereld in. 2014 is geen onbelangrijk jaar in de ontwikkeling van inlakech. Halverwege het jaar werd Nienke met inlakech Genomineerd voor zowel de Jacques de Leeuwprijs als de Entreeprijs van Festival Boulevard. Twee belangrijke Stimuleringsprijzen voor aanstormende talenten. Beide prijzen wist ze vervolgens binnen te slepen. Ook toerde inlakech het afgelopen jaar het land door ter ondersteuning van de film De Nieuwe Wildernis; slechts een paar van de hints dat inlakech hard op weg is om een permanente en onvergetelijke plek in het muzieklandschap te veroveren. Eind 2014 wordt de debuut EP gepresenteerd.

Inlakech

Over Buskruit!

Tilburg heeft (het) Buskruit! uitgevonden… Buskruit! is sinds 2007 het Politiek Café van de Tilburgse SP waarvan reeds 32 editities zijn gehouden. Dat betekent dus geen SP-propaganda maar een interessant en hopelijk inspirerend maandagavondcafé met diverse items over politiek. Maar dan wel voor een breder publiek dan de gebruikelijke ons-kent-ons-netwerkjes van bestuurlijke en politieke bobo’s.
Het is een flitsend programma met debatten over actuele plaatselijke en landelijke politieke thema’s. Daarnaast is er een gastcolumnist, debat 1-tegen-1 en het éen en ander wordt gelardeerd met een columnist en live muziek. Buskruit! heeft een onafhankelijke redactie die verantwoordelijk is voor de inhoud.

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s