Verkiezingen, veranderingen en de mystieke klanken van Ilen Mer

“ILEN MER – een eiland in zee, met muziek als de oceaan: soms helder en lieflijk, dan weer dreigend en stuwend. ILEN MER kent vele invloeden, maar drijft voort op een stroom van alternatieve pop en folk.” Mooie woorden waarmee de biografie van de talentvolle Tilburgse band Ilen Mer begint. Op maandag 17 maart treden zij op bij de 32ste editie van Politiek Café Buskruit! dat wederom in Café De Plaats gehouden wordt van 20.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast is er een voorbeschouwing van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen met politicoloog Julien van Ostaaijen van de Universiteit van Tilburg en met journalist Stephan Jongerius van het Brabants Dagblad, en wordt er stilgestaan bij de grootste veranderingen waarmee de gemeente Tilburg binnenkort te maken krijgt, zoals de invoering van de participatiewet en de de WMO. Een wet die grote gevolgen zal hebben voor Wajongers en mensen die in Tilburg bij de sociale werkplaats werken. Jurist Cees de Beer en directeur bestuurder Gon Mevis van Contour/DeTwern komen deze veranderingen toelichten. Tot slot is er columnist Frank van den Nieuwenhuijzen. Zou hij nog een kritische noot over de politiek te kraken hebben?

 

Ilen Mer: Het begon met een singer-songwriter, maar groeide al snel uit tot een groep eigenzinnige muzikanten die elk een belangrijke stempel op de muziek drukken. De Tilburgse band speelt met een grote variëteit aan instrumenten die zorgt dat elk nummer zijn eigen klank sfeer krijgt.

IIen Mer IMG_2287 IMG_2294 IMG_2299

Al vanaf het begin van haar bestaan werkt de band naar opnames toe. In de herfst van 2012 sloten de muzikanten zich op in een huisje op de Veluwe om te werken aan een EP. In de maanden die volgden, werd steeds duidelijker dat niet een EP maar een album het verhaal vertelt dat de band wil laten horen. In de zomer van 2013 vertrok Ilen Mer tweemaal naar een boerderij op het Brabantse platteland om keihard te werken. Nu is het bijna zover. In de zomer van 2014 komt het debuutalbum uit: ILEN MER is klaar om de wereld te overspoelen met de klanken van haar eiland.

 

“Ik hoor een talentvolle songwriter die nummers schrijft die ergens over gaan, simpel

van beeld, situatie en handeling, maar met genoeg ‘mystiek’ om het interessant te

maken en te houden. De muziek is mooi, goed opgebouwd, mooi gearrangeerd ook, en

in overeenstemming met de sfeer van de teksten.” (Boudewijn de Groot)

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s