Sociaal ondernemen is dat niet hetzelfde als positieve discriminatie?

Terwijl men in Friesland al druk in de weer was met de g emeenteraadsverkiezingen werd in café De Plaats nog aandacht besteed aan andere onderwerpen in de 31e editie van Politiek Café Buskruit! Onderwerpen zullen zijn ‘’Tilburg studentenstad, hoe houden we de studenten in Tilburg?’’ en ‘’Sociaal ondernemen’’. Nadat Kevin Hordijk het aanwezige publiek welkom heeft geheten vangt het programma aan met een optreden van Ava Silver. Ze maakt veel indruk met het nummer ‘’Women come and go’’.

Tilburg studentenstad

Van ‘’Women come and go’’ naar ‘’Students come and go’’ met het onderwerp Tilburg Studentenstad, hoe houden we de studenten in Tilburg? Het blijkt namelijk dat Tilburg studenten wel naar Tilburg weet te krijgen om hier een studie te volgen, maar na het afstuderen trekken velen naar de grote steden. Waarom is dit en wat kan men hier aan doen? Pieter Siebers, strateeg bij de gemeente Tilburg en Tim Neeskens, student bouwkunde en lid van de Studentenraad Tilburg.

Eerste vraag is waarom studenten niet in Tilburg zouden willen blijven na het afstuderen. Tim antwoordt hierop dat studenten vaak naar de grote bedrijven trekken, die zitten nu eenmaal vaak in de grotere steden. MKB-bedrijven (midden- en kleinbedrijf), zoals deze veel te vinden zijn in Tilburg, worden vaak over het hoofd gezien. Volgens Pieter Siebers is het dan ook van belang dat MKB-bedrijven aantrekkelijker worden gemaakt voor studenten.  Instellingen als Fontys en Avans besteden steeds meer aandacht aan MKB-bedrijven uit de regio in verschillende opleidingen. Hierdoor wordt in de opleidingen al een basis gelegd voor een netwerk waardoor het vinden van een baan ook vergemakkelijkt zou moeten worden.

De gemeente probeert afgestudeerden ook te ondersteunen in het ondernemerschap. Verschillende initiatieven als het Brabant Centre of Entrepeneurship en stichting Starterslift moeten ervoor zorgen dat afgestudeerden het ondernemerschap ook zien als een serieuze optie. Ook in opleidingen wordt hier aandacht aan besteed, bijvoorbeeld door het laten opzetten van kleine bedrijfjes door groepen studenten.  Hierdoor krijgen studenten al een idee van hoe het is om ondernemer te zijn en zullen zij minder snel het idee hebben in het diepe te springen wanneer zij zouden besluiten om voor het ondernemerschap te kiezen.

De studentenraad is bezig met het opzetten van een studentcenter in de spoorzone. Dit moet een plek worden waar studenten zelfstandig kunnen werken, dit zou dus weer een lokmiddel kunnen zijn voor nieuwe studenten, maar ook zal dit een ontmoetingsplaats worden voor studenten en MKB-bedrijven. Hier krijgen studenten dus een kijkje in de keuken van een MKB-bedrijf en kunnen ze tegelijkertijd werken aan hun netwerk voor na het afstuderen.

Vraag vanuit het publiek is of de sfeer in de stad ook een rol speelt. Pieter Siebers antwoordt hierop dat is gebleken dat voor een goed vestigingsklimaat voor hooggeschoolden cultuur een van de belangrijkste criteria is, wellicht nog wel belangrijker dan bijvoorbeeld infrastructuur. Laatste opmerking in deze discussie is dan ook dat blijven investeren in cultuur belangrijk is voor een stad als Tilburg.

Voordat we de pauze ingaan is er weer een optreden van Ava Silver dat weer veel indruk maakt, dat blijkt wel, want zelfs een voorbijganger buiten op straat besluit even voor het raam stil te staan om van het optreden mee te kunnen genieten. Na de pauze blijkt dat niet alleen de voorbijganger op straat erg onder de indruk was van Ava Silver, maar ook onze eigen presentator is even helemaal van slag. Kevin weet zichzelf gelukkig weer te vermannen voor we verdergaan met het volgende onderwerp.

Sociaal ondernemen

Voor het onderwerp ‘’sociaal ondernemen’’ komen Freena Eijfinger, CEO en founder van AutiTouch en Etienne de Jong, Manager Talent & Werk van de Diamantgroep en lid van de projectgroep Social Return naar voren. Social return is een project waarin leveranciers van woningcorporaties aan de voorwaarde moeten voldoen dat 7% van de opbrengsten van de opdracht moet gaan naar de lonen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Autitouch houdt zich bezig met het ontwikkelen van software die het stellen van de diagnose van autisme moet vergemakkelijken. Belangrijkste hierbij is dat de focus ligt op de mogelijkheden, in plaats van op de beperkingen.

Is een project als social return niet te zien als positieve discriminatie? Het is herverdeling van de werkgelegenheid en er wordt ingegrepen in het natuurlijk marktmechanisme. Antwoord van Etienne de Jong is dat er nu juist vaak sprake is van een negatieve discriminatie. Mensen die eerder geen eerlijke kans hadden op de arbeidsmarkt krijgen dat door dit project juist wel.

Sociaal ondernemen wordt door velen gezien als een hippe marketingterm, waardoor men bang is dat het veel bedrijven niet gaat om het helpen van de mensen die erbij gebaat zijn, maar vooral het laten zien van hoe sociaal betrokken men wel niet is. Volgens Etienne de Jong zou dit, als dit al waar zou zijn, geen probleem moeten zijn, want feit is dat veel mensen ermee geholpen zijn en dat is waar het om gaat. Bovendien lijkt het heel hip, maar zijn er relatief nog maar weinig bedrijven die aan deze zogenaamde trend meedoen. Tilburg heeft zo’n 9.000 bedrijven, waarvan er maar ongeveer 500 klant zijn van Social Return.

Dan komt er een vraag uit het publiek, en wel van Tilburgs eigen nachtburgemeester. Zij stelt dat autisme vaak negatief wordt benaderd terwijl het ook zeker iets toe kan voegen. Deze mensen hebben volgens haar vaak groot talent op bepaalde werkgebieden en ze vindt dat dit nog te vaak achterwege wordt gelaten in dit soort discussies. Etienne de Jong beaamt dit en stelt dat werknemers ook wel eens om autisten vragen, ze werken erg nauwkeurig en houden zich als geen ander aan de regels. Ook hier komt dus weer naar voren dat het belangrijk is dat er niet alleen naar de diagnose gekeken wordt, maar ook naar de mogelijkheden, zoals Freena Eijfinger eerder al stelde.

Autitouch heeft dan ook veel ervaring met autisme, de broer van Freena Eijfinger is autist en haar businesspartner is de moeder van een autist. Bovendien hadden zij al stagiaires die autisme hadden, maar ook bijvoorbeeld borderline en ADHD zijn al voorbij gekomen binnen het bedrijf. Idee is dan ook dat wanneer er ruimte is om personeel aan te nemen, mensen aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In dit sfeerverslag gebruik ik vaak het woord autist maar volgens Freena Eijfinger wordt dit door velen gezien als een scheldwoord. Autisme is namelijk niet één stoornis, maar een spectrum. Er zijn teveel verschillende soorten en maten om alles over een kam te scharen. Het label autisme is echter nodig om niet alleen te komen staan, om recht te hebben op zorg. Ze hoopt met haar software het stellen van de diagnose te vergemakkelijken zodat men sneller kan kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen.

Social Return is een pilot-project dat nog tot begin volgend jaar loopt, dan wordt gekeken of het project wordt doorgezet. Etienne de Jong heeft in ieder geval goede hoop. Volgens hem werkt het. De bouwsector is op een andere manier gaan kijken naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waar eerst vooral gekeken werd naar wat niet kan, kijkt men nu naar wat wel zou kunnen.

Na dit onderwerp is het tijd voor de column van Mandy Verleijsdonk. Ik kan beter columns zeggen, want ze heeft er maar liefst drie meegenomen.  Eerste column vindt aansluiting bij de onderwerpen van de avond, deze gaat namelijk over afwijken van de norm, en dan met name als student. Mandy weet de sympathie van het publiek te winnen met haar openhartige column en het publiek is dan ook enthousiast als ze verdergaat met haar andere columns, met als onderwerpen: de consumptiemaatschappij en ouders opvoeden.

Vervolgens laat Ava Silver nog twee nummers horen en is de 31e editie van Buskruit! alweer  voorbij. De redactie kijkt terug op een geslaagde avond en hoopt u allen te zien bij de volgende editie in het volgende jaar, tot dan!

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s