Woensdag 26 juni Thema-avond Kinderopvang met Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt

Op woensdag 26 juni a.s. wordt in Café De Plaats de 30ste editie van Politiek Café Buskruit! gehouden. Het centrale onderwerp van deze avond is ‘de kinderopvang’. Gasten zijn Ilse van der Weijden, landelijk onderhandelaar Kinderopvang van Abvakabo FNV en Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt van de SP. Met hen zal gesproken worden over kwaliteit en de toekomst van de kinderopvang. Ook zijn mensen uit de praktijk van de kinderopvang uitgenodigd om over het onderwerp mee te praten en om de gasten vragen te stellen.

Ilse van der Weiden maakte binnen Abvakabo FNV eerder dit jaar de overstap van sociale zekerheid naar de kinderopvang, een jonge en dynamische sector die met meer dan 10.000 leden sterk vertegenwoordigd is. Ilse van der Weijden op de website van Abvakabo over de bezuinigingen in de kinderopvang: “Wanneer gekort wordt op de kinderopvangstoeslag, zal een substantieel percentage van de ouders opnieuw voor een keuze komen. Hoeveel dagen gaan wij werken, wat zijn de inkomsten, welke vorm van kinderopvang schakelen wij in en wat gaat ons dat kosten? Deze bezuinigingsmaatregelen zullen ertoe leiden dat meer ouders ervoor zullen kiezen om hun baan op te zeggen, omdat de balans voor hen negatief uitpakt. Dat zal onherroepelijk gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in de branche en ook de kwaliteit op de werkvloer zal onder druk komen.

Als je jonge ouders in het arbeidsproces wilt blijven behouden, dan is een goede voorziening voor kinderopvang essentieel. Niemand schiet er iets mee op wanneer in tijden van vergrijzing arbeidspotentieel verloren gaat. Het kost bovendien extra veel geld om deze generatie weer aan het werk te krijgen wanneer de kinderen naar school gaan.”

Paul UlenbeltSinds 2006 is Paul Ulenbelt Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder Sociale Zaken. Paul Ulenbelt van de SP tijdens de hoorzittingen in de Tweede Kamer over de toekomst van de  kinderopvang: “We staan op het dak van een huis te kijken naar een stip op de horizon…alleen het huis staat in brand”. Eerder heeft hij de kinderopvang eerder vergeleken met de auto. Je kunt het almaar duurder maken, maar mensen blijven toch rijden. Dat geldt vooral voor de hogere inkomens en mensen met de leuke banen. Ook hij vindt dat de lagere inkomens moeten worden ontzien en dat kinderopvang een investering in de toekomst is. Niet alleen van ouders of vrouwen, maar ook de toekomst van kinderen. Hij stelt voor naar andere kindregelingen te kijken. De kinderbijslag kan inkomensafhankelijk worden gemaakt, daar kan ook een deel van de bezuinigingen vandaan komen.

Politiek Café Buskruit wordt gehouden in Café de Plaats van 20.15 uur tot 22.00 uur. Inloop vanaf 20.00 uur. Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Voor meer informatie over Politiek Café Buskruit! kunt u kijken op onze facebook pagina www.facebook.com/Buskruit. U kunt ons ook volgen op twitter via @cafebuskruit

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s