De zorg is niet duur. Het is maar wat we er als samenleving voor over hebben.

De SP Tilburg organiseert op donderdag 4  april een avond over de toekomst van de thuiszorg.  De  thema-avond wordt gehouden op donderdag 4 april vanaf  20.30  uur in café De Plaats in Tilburg. De inloop is vanaf 20.00 uur en de entree is gratis.

Renske LeijtensRenske Leijten is  Tweede kamerlid voor de SP en vecht in de Tweede Kamer en daarbuiten voor goede thuiszorg: “Voor het kabinet is het lekker gemakkelijk om de zorgsector te  grazen te nemen. Ze weten dat werknemers in de zorg niet snel actie voeren en  hun werkzaamheden neerleggen, omdat daar de patiënten daar de dupe van worden.’

Ook de thuiszorgmedewerkers krijgen het woord op deze thema-avond. Want niemand weet beter hoe belangrijk  huishoudelijke thuiszorg is. Dus wil je aan het woord? Stuur een mail naar tilburg@sp.nl van de SP Tilburg en  vertel kort waarover je wat zou willen zeggen. Presentator van de thema-avond is Kevin Hordijk. Er is muziek van de thuiszorgtroubadour en als afsluitende  columnist is dichteres Dorith van der Lee te gast. Ook is de Abvakabo uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Op weg naar de landelijke  demonstratie “Strijd voor thuiszorg” op  6 april van 12.00 tot  14.00 uur in het centrum van Den Haag, vinden er acties plaats in heel Nederland  en ook in Tilburg en Goirle. Zoveel mogelijk mensen moeten weten wat de gevolgen  zijn van het beleid van de VVD en de PvdA. Renske Leijten: “”De zorg is  productiewerk geworden, de mens is uit beeld verdwenen. Het behoort in een  maatschappij om  de mensen te draaien en niet om de poen.” Kijk maar eens op het volgende filmpje op Facebook: http://www.facebook.com/photo.php?v=615298661818500

Goede thuiszorg kan alleen geleverd  worden door professionals die daar een eerlijk loon voor krijgen. Als alle  werkers in de thuiszorg en mantelzorg tot de bedelstaf worden veroordeeld  ontwricht dat de hele samenleving. Het afschaffen van de huishoudelijke  verzorging zal leiden tot vereenzaming, verwaarlozing, vervuiling en verarming. Dit is niet alleen slecht voor mensen die hulp nodig hebben, maar ook desastreus  voor de 100.000 mensen die werken in de thuiszorg. En vergeet ook de 2,5 miljoen mantelzorgers niet, ook zij krijgen de rekening.’ De SP roept iedereen op om op zaterdag 6 april naar de grote landelijke actiedag te komen in Den Haag: ‘Goede zorg thuis is een kwestie van beschaving, dat laten we door dit kabinet niet  afbreken’.

Sta daarom op voor de zorg en kom op 4 april naar de thema-avond!

Redactie Politiek Café Buskruit /  werkgroep Zorg SP Tilburg

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s