De zorg en armoede hot topics in Buskruit op 21 november

Afgelopen woensdag 21 november organiseerde café Buskruit weer actueel en interessant programma. Deze editie was in handen nachtburgemeester Godelieve Engbersen en vol bezieling heeft zij deze editie van Buskruit gepresenteerd.

SP-raadslid Bart van de Camp en VVD-raadslid Marko van Dalen trapte af met een debat over de ouderenzorg die gepresenteerd stonden in het regeerakkoord van het kabinet Rutte II. Marko van de VVD was het eens met het akkoord. De aankomende jaren moest er door de gemeente goed worden gewerkt om als gemeente klaar te zijn voor de nieuwe plannen van Rutte II en deed dan ook meerdere malen de beloften dat niemand buiten de boot zou vallen. Bart van de SP benadrukte meerdere keren dat deze belofte niet gedaan kon worden en dat de gevolgen van het akkoord niet te overzien zijn voor een gemeente zoals Tilburg.

Sasha MeyerOok kwam auteur Sascha Meyer aan het woord over haar boek ‘De nieuwe arme’ over de voedselbank, waar zij als hoogopgeleide vrouw bij terecht kwam. Op een eerlijke, menselijke wijze verwoorden zij wat de gevolgen zijn en op welke innovatieve manier zij de eindjes aan elkaar knoopte.

Jeroen Hamerlink Karla WitjensDichteres Karla Witjens kwam uit eigen werk diverse gedichten voordragen. Met een serene stem bracht zij de stad en haar gevoel hierbij tot leven. En de muziek van deze avond was in handen van Jeroen Hamelink. Met zijn gitaar en prachtige stem nam hij ons mee langs de diverse thema’s en raakte daarbij een gevoelige snaar.

Politiek café Buskruit zal in december niet plaatsvinden, de redactie heeft dan een decemberstop. De nieuwe data van de volgende edities in 2013 zullen zo snel mogelijk worden bekend gemaakt. Houd daarom onze website, onze facebook pagina (www.facebook.com/buskruit) en onze tweets (via @cafebuskruit) in de gaten!!!

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s