Poetin, Auke Blaauwbroek en Polen in Politiek Café Buskruit! 7 maart aanstaande

Het altijd zinderende politiek café Buskruit! gaat op woensdag 7 maart weer vol enthousiasme van start! Buskruit! wordt gehouden in café De Plaats aan het Piusplein 61. De aankomend wethouder Auke Blaauwbroek is te gast. Daarnaast een rechtstreeks verslag van het verloop van de  presidentsverkiezingen in Rusland van 5 maart, waarvoor de delegatieleider van de waarnemers van de Raad van Europa senator Tiny Kox langskomt om hierover uit eerste hand te vertellen. Uiteraard wordt er ook gedebatteerd en wel over de betekenis van het meldpunt Oost-Europeanen voor Tilburg. Hiervoor zijn te gast Marcel Boogers, politicoloog UvT, raadslid John van Gorp van Trots Tilburg en Jan van Esch van PortAgora. Columnist is Daan Taks, tot voor kort de nachtdichter van Tilburg. Muziek komt van Tom Wolkers. Het Politieke Café wordt gehouden van 20.15 uur tot en met 21.45 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Auke Blaauwbroek

De heer Auke Blaauwbroek is momenteel nog de fractieleider van de PvdA in Tilburg. Hij volgt binnenkort wethouder Jan Hamming op, die burgemeester van Heusden wordt. Wat zijn zijn ambities als wethouder en hoe kijkt hij terug op zijn periode als fractievoorzitter?

Presidentsverkiezingen Rusland

Om toezicht te houden op een goed en eerlijk verloop van de presidentsverkiezingen in Rusland op 5 maart zorgt de Raad van Europa voor verkiezingswaarnemingen. Senator Tiny Kox uit Tilburg is daarbij de delegatieleider van deze waarnemers. Vanwege zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer is hij afgevaardigde van de Raad van Europa. Ook voor de parlementsverkiezingen in Rusland in december was de heer Kox al delegatieleider van deze waarnemers.

Meldpunt Oost-Europeanen

Onlangs heeft de PVV het Centraal- en Oost-Europeanen meldpunt op internet geopend. Wat is de politieke betekenis hiervan en in hoeverre vormt overlast van Oost-Europeanen een probleem in Tilburg?

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Poetin, Auke Blaauwbroek en Polen in Politiek Café Buskruit! 7 maart aanstaande

  1. Anja Lawera zegt:

    Goede mix van actualiteiten. Thema’s die zeker de moeite waard zijn om meer over te horen maar ook om over te discussieren!

  2. cafebuskruit zegt:

    Bedankt voor je reactie! Als je meer wilt weten dan hoop ik je vanavond te zien in café De Plaats, Piushaven 61 in Tilburg! Tot ziens, tot Buskruit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s