Zondag 16 oktober gevarieerd programma Politiek Café Buskruit!

Politiek Café Buskruit! heeft a.s. zondag weer een boeiend affiche met een gevarieerd programma met interessante sprekers, een columnist en live muziek. Uit de politiek is de vers geïnstalleerde gedeputeerde van de Provinciale Staten Johan van den Hout
te gast. De Nederlands-Afghaanse schrijfster Tahmina Akefi komt vertellen over
haar boek ‘Geen van ons keek om’ en dichter Cees van Raak is de gastcolumnist.
Live-muziek is er van Tom Wolkers. 

De Tilburgse SP-er Johan van den Hout is de opvolger van Jules Iding als gedeputeerde in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Eerder was hij wethouder in Tilburg en daarvoor fractievoorzitter van de SP. Van den Hout komt in Buskruit! vertellen over zijn plannen als gedeputeerde en of hij echt zo rebels is als de PVV heeft beweerd.

Nederlands-Afghaanse schrijfster Tahmina Akefi heeft een boek geschreven met als titel ‘Geen van ons keek om’.

Zij heeft tot haar 12de in Kabul gewoond en is daarna naar Nederland gekomen. Tahmina heeft journalistiek gestudeerd en werkte tot begin 2011 bij het NOS-journaal. In 2009 is zij na 14 jaar terug gekeerd naar de stad van haar herinneringen om reportages te maken. Haar boek gaat over vriendschap in de oorlog. Haar autobiografische roman ligt vanaf 17 oktober in de winkels, maar ze is dus al de dag ervoor te gast in Buskruit!

Dichter Cees van Raak is op zondag 16 oktober de gastcolumnist in Politiek Café Buskruit! Cees van Raak was de afgelopen twee jaar de stadsdichter van Tilburg. Hij is in augustus opgevolgd door Esther Porcelijn, die de afgelopen maand in Buskruit! te gast was. Naar aanleiding van het einde van zijn stadsdichterschap heeft Cees van Raak de afscheidsbundel ‘Ramscheut’ uitgebracht en hij zal hieruit in Buskruit! enkele gedichten voordragen. Live muziek is er van singer-songwriter Tom Wolkers.

Politiek Café Buskruit! wordt op zondag 16 oktober a.s. gehouden van 15.00 tot 16.30 uur in De Harmonie (stationsstraat 26) in Tilburg. Inloop vanaf 14.45 uur. Toegang is gratis. U kunt het Politieke Café ook volgen via twitter @cafebuskruit – Tips voor de redactie kunt u sturen naar redactie@buskruit.org.

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s