In Politiek Café Buskruit! op 15 mei a.s. heeft elke vrouw een verhaal

Ongelezen verhalen, van nu nog ongeschreven boeken in de wijk. In de negentiende editie van Politiek Café Buskruit! van de SP Tilburg aandacht voor het project Book to Be. Want eigenlijk is iedere vrouw een schrijfster en heeft elke vrouw een verhaal. In Buskruit! naar aanleiding van Book to Be ruim aandacht voor de integratie en emancipatie van (allochtone) vrouwen. Hierbij komen Mahtab Masroorpour (voorzitter VKC), Tine van de Weyer (raadslid PvdA), Marie Therese Blomme (namens Vrouwen ontmoeten Vrouwen), Gerda de Vries (Feniks Tilburg) en Gwen Emanuelson aan het woord en discussiëren zij aan de hand van prikkelende stellingen. 

Book to be

Het project Book to Be van de Tilburg Cowboys heeft in de Reeshof zijn Europese première beleefd met een expositie in wijkcentrum De Heijhoef. Na het succes in Zuid-Afrika heeft Book to Be het project voortgezet met vrouwen van het multiculturele vrouwenwerk van de Twern in de Reeshof. Vrouwen werd in het project gevraagd om een prikkelende achterflap te schrijven en deze cover van het nog ongeschreven verhaal te presenteren. De expositie is 15 april jl. geopend en blijft tot half juni staan in wijkcentrum Heijhoef.

Birsen Başar

Daarnaast is de Turks-Nederlandse schrijfster Birsen Başar te gast. Birsen heeft het afgelopen jaar haar boek ‘Ik wil niet meer onzichtbaar zijn’ uitgebracht, over autisme in de allochtone cultuur in Nederland. In dit openhartige boek vertelt zij haar levensverhaal, waarbij zij verhaalt dat zij op veel onbegrip stuit voor haar autisme bij de Turkse
gemeenschap, ondanks de dappere en welgemeende pogingen van haar ouders om haar
zo goed mogelijk te begeleiden. In allochtone culturen is weinig bekend over de diverse vormen van autisme, zoals het Syndroom van Asperger, PDD-NOS en Klassiek Autisme, de vorm die Birsen Başar heeft. Zij wil hierin verandering brengen en allochtonen met autisme een stem geven. Zij geeft daarom ook lezingen over autisme door het hele land.

Meeslepende blues van The Antones

De muziek komt van de band The Antones. De band bestaat al heel lang en ongeveer de helft van de Tilburgse muzikanten heeft erbij gespeeld, waaronder Co Kastelijn van de Buskruit! redactie. The Antones is een bluesband die al jaren meedraait. Deze bekende naam in de bluesscene speelt naast eigen werk ook minder bekende covers van grote helden van weleer. The Antones heeft een eigen unieke jaren ’50 jump sound waarbij je niet stil kan blijven staan. De columnist is Tony van der Meulen, oud-hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, en hij draagt onder andere voor uit zijn boek ‘Het patent’. Het politiek café wordt gepresenteerd door Kevin Hordijk.

Politiek Café Buskruit! wordt gehouden op zondag 15 mei van 15.00 tot 16.30 uur in De Harmonie, Stationsstraat 26 in Tilburg. Inloop vanaf 14.45 uur. Iedereen is van harte  welkom en de toegang is gratis. Voor meer informatie over Buskruit! kunt u kijken op www.buskruit.org.

Heeft u nog tips voor de redactie, dan kunt u die mailen naar redactie@buskruit.org. Ook zijn wij te volgen via Twitter op @cafebuskruit.

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s