Ruud Vreeman vs Tiny Kox en kernenergie in Politiek Café Buskruit! op 17 april aanstaande

Op a.s. zondag 17 april bent u weer van harte welkom in Politiek Café Buskruit!. Het is dan alweer de 18de editie van het geruchtmakende en goedbezochte politieke café van de SP dat iedere derde zondag van de maand in De Harmonie in Tilburg wordt gehouden.

Op de 17de is er aandacht voor kernenergie en daarnaast is Ruud Vreeman te gast. Want onlangs heeft oud-burgemeester van Tilburg, politicus en vakbondsman zijn boek Lerend leven gepresenteerd. Na de harde confrontatie met de SP en de Tilburgse politiek was er tijd voor bezinning. Ruud Vreeman: “in het boek geef ik een blik op mijn persoon met als centrale vraag wat ik van bepaalde gebeurtenissen in mijn leven heb geleerd.” Ruud Vreeman zal zijn boek in de breedte toelichten. Om het boek ook van een andere kant te bezien zal Tiny Kox, fractievoorzitter van de SP in de Eerste Kamer, ook zijn licht over het boek laten schijnen en hierover in conclaaf gaan met de oud-burgemeester. Ongetwijfeld zal de Tilburgse senator hier een daar een kritische noot willen kraken.

Greenpeace vs Ecologen voor kernenergie
Na de problemen met de kerncentrale Fukushima in Japan naar aanleiding van de aardbeving en de tsunami is kernenergie overal weer het onderwerp van gesprek. Is kernenergie overbodig of noodzakelijk? Is het mogelijk om absoluut veilige kernreactoren te hebben en bestaat er ook zo iets als veiligere kernenergie? Waar moeten we met het kernafval blijven? Jorien de Lege, campagneleider Klimaat en Energie bij Greenpeace en Remond Pahladsingh, ecoloog worden door presentator Kevin Hordijk aan de tand gevoeld over het onderwerp Kernenergie. Zou deze confrontatie tot een verbale meltdown leiden?

Aan het einde van ieder debat is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen. Dichter Martin Beversluis zorgt voor bezinning en een lach met zijn gedichten en daarnaast is er ook volop muziek. Politiek Café Buskruit! wordt op zondag 17 april gehouden van 15.00 tot 16.30 uur in De Harmonie, Stationsstraat 26 in Tilburg. Inloop vanaf 14.45 uur. Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis.

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s