Zondag 19 september 2010

“Op 19 september 2010 was wethouder Marjo Frenk te gast in Politiek Café Buskruit! om samen met Cees van Dijk van Verrijk je Wijk! in debat te gaan over de bezuinigingen op de wijkraden. In plaats van 9 ton gaan de wijkraden nog maar 3 ton per jaar krijgen. Cees van Dijk: “Er dreigen 7 tot 9 wijkraden te stoppen. De kaasschaafmethode werkt niet, je moet kijken naar prioriteiten in de wijken”, maar volgens Marjo Frenk is er geen andere mogelijkheid dan te bezuinigen: ”Soms kun je praten over kansen en soms over bedreigingen. Soms heb je echter alleen te maken met bedreigingen. De afspraken over de bezuinigingen zijn vastgelegd in het coalitieakkoord. Als vijf partijen iets afspreken, kun je daar daarna niet meer van afwijken. Ik wil echter wel in gesprek met de wijkraden over waar de prioriteiten gelegd moeten worden.”

In het debat tussen raadsleden Oscar Dusschooten van de VVD en Corrie Laming van de SP was het onderwerp politiecamera´s en veiligheid. Agenten zijn maar 20 tot 30% van hun tijd op straat, maar uiteindelijk kunnen alleen agenten kunnen zorgen voor echte veiligheid. Camera´s zijn een schijnoplossing. En het toegenomen gevoel van onveiligheid waar de VVD op hamert wordt met name gevoed door de pers en door subjectieve filmpjes van de VVD. Kijk maar eens op hun website bij het kopje verkiezingen! Oscar Dusschooten van de VVD was het daar niet mee eens: ”De camera´s hebben wel degelijk een bijdrage aan de veiligheid. Via de camera´s kunnen agenten gericht worden ingezet. Bovendien kunnen politiecamera´s een rol hebben in de opsporing en in het verkrijgen van bekentenissen van verdachten”. Als reactie op een vraag uit het publiek moest hij later wel toegeven dat het gebruik van de camera´s voor bewijslast in de praktijk nauwelijks wordt toegelaten.

Naast deze debatten was het optreden van Mattanja Joy Bradley een absoluut hoogtepunt van de middag! Het is duidelijk dat we hier met een ster in wording te maken hebben en zij kreeg dan ook het publiek laaiend enthousiast met haar mix van soul en blues. Met zijn prikkelende gedichten zorgde Martin Beversluis voor een inspirerende en boeiende afsluiting.

Over cafebuskruit

Politiek café Buskruit, SP Tilburg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .